Perawatan Laser Fraksi Co2 vs. Resurfacing Laser Erbium Pecah

Perawatan Laser Fraksi Co2 vs. Resurfacing Laser Erbium Pecah

Ngundhuh Laser CO2 Pecah
Cara kerjane: Piranti karbon dioksida pecahan (CO2) laser resurfacing piranti nggunakake cahya inframerah sing dikirim liwat tabung sing diisi karbon dioksida kanggo nggawe luka mikrotermal ing jaringan target. Amarga cahya sing diserep kulit, jaringan bakal nguap, nyebabake ngilangi sel kulit sing wis tuwa lan rusak saka lapisan njaba wilayah sing diobati. Kerusakan termal sing disebabake dening laser uga duwe kontrak kolagen sing ana, sing nambah kulit lan nambah produksi kolagen saliyane lonjakan nganyari sel sing sehat.
Pro lan kontra: Nalika ora operasi, modhalitas perawatan iki luwih invasif tinimbang akeh perawatan kulit sing mbentuk maneh, sing bisa ngasilake asil sing luwih apik. Yen wis dikandhani, kasunyatan sing luwih invasif uga ateges sedasi parsial utawa lengkap bisa uga dibutuhake kanggo nyenengake lan ngobati pasien kaping rata-rata antara 60 nganti 90 menit. Kulit bakal dadi abang lan anget yen disentuh, lan paling ora samesthine mudhun wektu seminggu.
Contraindications: Ana sawetara kontraindikasi standar, kayata infeksi aktif ing area perawatan sing dikarepake. Kajaba iku, pasien sing nggunakake isotretinoin sajrone nem wulan kepungkur kudu ngenteni dirawat. CO2 resurfacing laser uga ora dianjurake kanggo jinis kulit sing luwih peteng.
Resurfacing Laser Erbium Pecah
Cara kerjane: Erbium, utawa YAG, laser nggunakake cahya infrared kanggo ngirim energi termal ing sangisore permukaan kulit. Resurfacing laser erbium pecahan nggawe tambalan microthermal cilik (ciloko) ing dermis, lapisan tengah kulit, ngrusak kolagen lan sel kulit sing wis tuwa lan nyebabake produksi kolagen anyar lan nganyari sel sehat. Kanthi tembung liya, modalitas perawatan iki nindakake jinis penguapan jaringan sing dikontrol kanggo ngobati lan ngobati kulit sing rusak supaya bisa nambah tekstur, nada, lan elastisitas kulit.
Pro lan kontra: Pangobatan laser erbium pecahan luwih cocog karo pasien sing luwih tuwa, amarga yen dibandhingake karo microneedling, target jaringan sing luwih jero kanggo nambah produksi kolagen. Nanging, ora ana pedoman sing kuwat kanggo nemtokake sapa sing isih enom banget kanggo perawatan kasebut. Pangobatan iki uga mbutuhake downtime sing signifikan kanthi abang sajrone pirang-pirang dina. Pangobatan laser pecahan erbium ora cocog kanggo nada kulit sing luwih peteng amarga risiko perubahan warna sing dhuwur.
Contraindications: Amarga laser dadi panas kulit, luwih akeh efek samping sing kudu dipikirake, kalebu keprihatinan babagan hiperpigmentasi post-inflamasi, uga perawatan downtime lan perawatan sawise luwih dawa.


Wektu kiriman: Okt-20-2020